Psst...

Do you want to get language learning tips and resources every week or two? Join our mailing list to receive new ways to improve your language learning in your inbox!

Join the list

Bulgarian Audio Request

WhiteSh4dow
387 Words / 1 Recordings / 1 Comments
Note to recorder:

Please read at natural speed.

Иван и Мария са в градината. Времето днес е хубаво, много е топло. Но вчера беше много студено! Тогава те не можеха да играят навън. Иван и Мария много обичат да играят, те винаги играят заедно в градината пред голямата къща.

Иван е малко момченце на шест години. Малкото момиченце е неговата сестра, тя е на пет години. Иван има малко куче, кучето е също в градината сега. Кучето обича да играе с двете деца. Кучето е много радостно сега.

А Мария има ли куче? Не, Мария няма куче, тя има котка. Но котката е в къщата, котката спи.

Майка им е в къщата с котката, тя гледа през прозореца как Иван и Мария играят. Иван бързо бяга до голямо старо дърво, той се крие от Мария. Знаете ли защо? Мария седи и закрива очите си с ръце. Тя не вижда нищо, тя брои. Защо тя прави това? И какво прави Иван зад дървото?

Това е игра. Когато Мария е приключила с броенето, тя се оглежда. Тя търси Иван: къде ли е отишъл? Видяхте ли го?

Мария не знае къде е Иван. Тя пита кучето: "Видя ли Иван?" Но кучето, разбира се, не може да говори! Така че Мария не получава отговор на въпроса си. Хората никога не получават отговор когато говорят с кучета.

Мария поглежда към майка си зад прозореца, майка й се смее. Мария мисли, че тя е видяла къде Иван е отишъл: "Кажи ми къде е Иван?" - казва тя на майка си. "Не Мария, не мога да ти кажа." - тя отговаря. Въпреки че тя вероятно знае къде е Иван, тя не иска да каже.

Мария върви бавно през градината. Тя все още се опитва да намери Иван. Тя поглежда под масата и под столовете, но Иван не е там. Тя поглежда навсякъде, но не може да намери Иван.

Тогава тя чува звук, той идва откъм голямото старо дърво. Възможно ли е това да е Иван? Ето го този звук отново! Тя се вслушва. Не е птица или пък друго животно. Сега тя го чува добре. Това трябва да е Иван!

Тогава тя вижда и малка ръка и когато се приближава тя вижда също и главата му! Тя се смее и казва: "Намерих те!". И двамата са весели и отиват в къщата, време е да похапнат, а също и да пийнат малко вода.

Recordings

Comments

aclockworkgolem
Aug. 4, 2015

I apologize for the bad quality of the recording, my microphone is just terrible.